Fwd: Η Ομάδα Γυναικών της Θρυαλλίδας καλεί σε συνάντηση την Τετάρτη 29/6 ώρα 8μμ

Με άλλη μια γυναικοκτονία δίπλα μας, στο Κουκάκι, να μας συγκλονίζει, είναι σαφές ότι είναι προτεραιότητα μας να αναλάβουμε δράση για να βάλουμε ένα τέλος στην μάστιγα της έμφυλης βίας. Η γυναικοκτονία που είναι το η χειρότερη έκβαση μιας χρόνιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, αφορά όλους και όλες μας και όχι μόνο τις γυναίκες και τις οικογένειες τους που υποφέρουν.

Είναι σημαντικό να εστιάσουμε στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο κοινωνικό σύνολο, πρώτον να τις αναγνωρίσουμε, δεύτερον να τις ονομάσουμε και στην συνέχεια να τις αποδομήσουμε, να αποστασιοποιηθούμε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες από κακοποιητικές συμπεριφορές με στόχο να τις σταματήσουμε. Είναι μια διαδικασία αντιμετώπισης που έχει πολλές πτυχές, και θα είναι και μακροσκελής αλλά και καμία φορά άβολη, γιατί αφορά αποδόμηση παγιωμένων αντιλήψεων βαθιά ριζωμένων και στα δυο φύλα.

Η Θρυαλλίδα καλεί σε συνάντηση την Τετάρτη 29/06/2022 στις 20:00 για γνωριμία και συζήτηση με όσες και όσους ενδιαφέρονται να μπει ένα τέλος στην έμφυλη βία, να λάβουν δράση και όχι απλά να στέκονται σοκαρισμένοι στα αποτρόπαια νέα μιας νέας θλιβερής ιστορίας.


--

Σχόλια