ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ - Δε θέλουμε να μετράμε, θέλουμε απλά να μη γίνονται!




 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

 

Δε θέλουμε να μετράμε, θέλουμε απλά να μη γίνονται!

 

Δε θέλουμε να μετράμε, θέλουμε απλά να μη γίνονται! Στο μακρύ κατάλογο των γυναικοκτονιών προστέθηκε τα ξημερώματα άλλη μία.

 

Στην Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, δεν θέλουμε να μετράμε πλέον νέα θύματα, θέλουμε απλά να μην υπάρχουν. Γι' αυτό αγωνιζόμαστε, γι' αυτό απαιτούμε από την πολιτεία να δράσει άμεσα και σε πολλά επίπεδα.

 

Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και εμείς είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις της: Διεκδικούμε πρώτιστα την νομική κατοχύρωση του όρου Γυναικοκτονία. Επίσης: Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και ενδυνάμωση των γυναικών να ασκούν ελεύθερα το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση σώματος και πνεύματος.

 

Σύστημα παιδείας που θα διαμορφώνει ανθρώπους με αυτοεκτίμηση, ενσυναίσθηση, σεβασμό στην ελευθερία του άλλου, οικουμενική σκέψη, συλλογική δράση και αλληλεγγύη.

 

Δομές φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες και σε πραγματικό χρόνο.

Συστάσεις στα ΜΜΕ να μην αναπαράγουν τόσο συχνά εικόνες βίας και δολοφονίας γυναικών. Η « εύκολη» βία κατά των γυναικών, κάνει πιο εύκολη τη βία ολόκληρης της κοινωνίας. Όχι άλλη δολοφονημένη, γιατί θέλησε να είναι ανεξάρτητη προσωπικότητα και όχι κτήμα του άνδρα!

 

 



Σχόλια