Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλών-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κουκακίου συνδιοργάνωσαν περίπατο ενημέρωσης στον Λόφο του Φιλοππάπου.




📢Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Πετραλών-Θησείου, Κάτω Πετραλώνων και Κουκακίου συνδιοργάνωσαν περίπατο ενημέρωσης στον Λόφο του Φιλοππάπου.
Ειδικότερα, κατά παράβαση του νόμου, ιδιωτικοποιείται η διαχείρηση της Λόγου Φιλοππάπου από ανώνυμη εταιρία ΟΤΑ, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών παραχωρεί στο Δήμο Αθηναίων χώρο που δεν του ανήκει, αλλά ανήκει στο Υπουργείου Πολιτισμού και το οποίο Υπουργείο Πολιτισμού σε αυτήν παράλογη αφαίρεση αρμοδιοτήτων του όχι απλά δεν αντιδρά, αλλά συναινεί να έχει ουσιαστικά μόνο την αρμοδιότητα της καθαριότητας του χώρου (!!!).
Μάλιστα υπέρ της ΑΕ στην οποία εκχωρείται η διαχείριση όλου του χώρου επιφυλάσσεται ευρύ πλαίσιο αρμοδιοτήτων, καθώς η απαρίθμησή τους στο νόμο αναφέρεται ως "ενδεικτική", ενώ με την έκδοση προεδρικού διατάγματος η εταιρία μπορεί να αναλαμβάνει τη διαχείριση και άλλων συναφών προς τους σκοπούς της χώρων.
Στον περίπατο παρευρέθηκαν και μας ενημέρωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α‘ Αθήνας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, εκπρόσωποι της επιτροπής κατοίκων, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Δύναμης Ζωής.

Σχόλια