H Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Πετραλώνων-Θησείου Ο.Π.Ι.Πε-θη σας συστήνεται...

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Πετραλώνων και Θησείου Ο.Π.Ι. Πε-Θη δημιουργήθηκε στο τέλος του 2019 με πρωτοβουλία του ΔΣ του συλλόγου της γειτονιάς "Θρυαλλίδα" και μετά από δημόσια πρόσκληση.

Σε αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκαν φίλες και φίλοι, γειτόνισσες και γείτονες από το Θησείο, τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα καθώς  και άλλες περιοχές της Αθήνας.

Η Ο.Π.Ι .Πε.Θη είναι πλέον μια ανεξάρτητη ομάδα που έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητές της, αφού πρώτα έκανε τα απαραίτητα σεμινάρια με την ιστορικό κ. Τασούλα Βερβενιώτη κι εργάζεται με συνέπεια για τους στόχους της.

Λειτουργούν τρεις  υπο-ομάδες:

α. Θησείου και Άνω Πετραλώνων

β. Κάτω Πετραλώνων

γ. Γυναικείου κινήματος της γειτονιάς και ΛΟΑΤΚΙ

Οι ομάδες μας στο μικρό αυτό διάστημα λειτουργίας της Ο.Π.Ι.Πε-Θη έχουν ήδη κάνει τέσσερις συνεντεύξεις κι έχουν προγραμματίσει κάποιες ακόμη.

Πρόσφυγες του 22, μετανάστριες και μετανάστες από τη μετεμφυλιακή Ελλάδα, εργάτριες και εργάτες που εργάζονταν στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες των Κάτω Πετραλώνων, σε μια περιοχή με ιστορία από τα βάθη των αιώνων, σπαρμένη επάνω σε αρχαιότητες και μύθους, βρίσκονται στο κάδρο της ιστορίας της γειτονιάς μας.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Πετραλώνων και Θησείου επιθυμεί να αγκαλιάσει την άγραφη ιστορία του τόπου και να την παραδώσει ζωντανή και επίκαιρη σε εκείνες/ους που θέλουν να διδαχθούν από αυτήν.


Ο.Π.Ι.Πε.-Θη.
η Ομάδα στο facebook πατώντας ΕΔΩ 

Σχόλια