Κείμενο υπογραφών κατοίκων 3ης Δημοτική Κοινότητας

Κείμενο υπογραφών κατοίκων 3ης Δημοτική Κοινότητας

Εμείς οι κάτοικοι της τρίτης Δημοτικής Κοινότητας που υπογράφουμε και διακινούμε το παρακάτω κείμενο, έχουμε βάλει τους εαυτούς μας σε περιορισμό από όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν αγωνιζόμαστε. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η απουσία της δημοτικής αρχής από τη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας από την εξάπλωση του COVID-19 είναι εξοργιστική!

Διεκδικούμε συνολικά δαπάνες για την υγεία - όσο χρειάζεται και σύμφωνα με την κρίση εκείνων που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!

Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με το προσωπικό που χρειάζεται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αορίστου χρόνου τώρα!


Για την τρίτη Δημοτική Κοινότητα απαιτούμε:

1. Τη στελέχωση, εξοπλισμό και μετατροπή του ιατρείου της Γ' Δημοτικής Κοινότητας σε κέντρο ελέγχου με τεστ για κρούσματα του ιού, δωρεάν για όλους τους κατοίκους. Τη στελέχωση και πλήρη λειτουργία του πρώην ΙΚΑ στα Κάτω Πετράλωνα για τον ίδιο λόγο. Πλήρη προστασία και παροχή μέσων ασφαλείας για το ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. Την επίταξη και ένταξη όλων των ιδιωτικών ιατρείων και μικροβιολογικών εργαστηρίων σε ένα ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

2. Τη στελέχωση με εξοπλισμένο προσωπικό του κτηρίου της Γ' δημοτικής κοινότητας και την μετατροπή της σε εφοδιαστικό κέντρο ειδών υγιεινής, μασκών, απολυμαντικών κλπ δωρεάν για τους οικονομικά ασθενέστερους γείτονές μας, με παράλληλη στήριξη με ψυχολογική βοήθεια και κέντρου της Βοήθειας στο Σπίτι για την στήριξη των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.

3. Η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας - οι εργαζόμενες/οι της οποίας δίνουν εξίσου γενναίο αγώνα - να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό και μέσα για να πραγματοποιεί όσο πιο συχνούς καθαρισμούς και απολυμάνσεις γίνεται.

4. Υπάρχουν ακόμα μονάδες παραγωγής και και χώροι εργασίας που δεν είναι αναγκαία η λειτουργία τους ή που λειτουργούν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Να σταματήσουν άμεσα οι πρώτες και να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφαλείας στις δεύτερες. Καμία απόλυση εργαζομένου, περικοπή μισθού ή καταπάτηση εργατικού δικαιώματος δεν θα γίνει αποδεκτή και θα βρει όλη την γειτονιά στο πλευρό των εργαζόμενων.

5. Παύση πληρωμών σε λογαριασμούς για ενοίκιο, ρεύμα, τηλεφωνία, νερό από ενοικιαστές και κατοίκους σε ιδιοκατοίκηση για το διάστημα από έναρξης μέτρων έως και τη λήξη τους. Αναστολή πληρωμών φόρων και δόσεων δανείων για όλους.

6. Συμπαράσταση στους πρόσφυγες του Ελαιώνα. Δεν είναι άνθρωποι 'Β κατηγορίας για να στοιβάζονται ο ένας πάνω από τον άλλον στα στρατόπεδο της ντροπής με άμεσο κίνδυνο της υγείας τους και της ακεραιότητάς τους. Να υπάρξει άμεση εκκένωση του καμπ, να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες σε επιταγμένα ξενοδοχεία ή ανοιχτές δομές φιλοξενίας. 



Σχόλια