Aνοιχτή Πόλη :Η Κονίστρα Πετραλώνων ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιχτη πολη
Η Κονίστρα Πετραλώνων είναι ένα θέμα που επανέρχεται από το 2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας. 

Ο Δήμος εννοεί να διατηρεί, με πλημμελή και επικίνδυνο τρόπο τη χρήση του χώρου, και να αποποιείται κάθε ευθύνη για την διαμόρφωσή του και την τελεσίδικη παραχώρησή του στους πολίτες. 

Η Ανοιχτή Πόλη, είχε ζητήσει επανειλημμένως το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου και έχει καταθέσει σχετικά δικαιολογητικά από το 2016. 

Καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/8/2018 ξανά νέα γνωμάτευση που πήραμε μετά από ερώτησή μας από την Διεύθυνση Δασών, αρίθ.1239/46514/30-7-2018, ότι ο χώρος ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο … και η μέριμνα δια την ανάπτυξή του…στους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης …. 

Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες και υπεκφυγές για το πιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου της Κονίστρας αφού ανήκει αποδεδειγμένα στο Ελληνικό Δημόσιο 

Καλούμε για άλλη μια φορά τον Δήμο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που είναι υποβολή μελέτης στη Περιφέρεια για χρηματοδότηση της επισκευής της παιδικής χαράς και των αθλητικών γηπέδων και να δικαιώσει επιτέλους τους αγώνες των κατοίκων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοιχτη πολη



Σχόλια