Ανοιχτή επιστολή των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις σε πολίτες σε Φιλοπάππου και Θησείο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: κ. Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής,


Από: Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου – Ανω Πετραλώνων - Θησείου


Με αφορμή τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ακρόπολη, το Θησείο και την περιοχή του Φιλοπάππου, με στόχο ανύποπτους πολίτες, νεαρής κυρίως ηλικίας, αποστέλλουμε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με το αίτημα καθολικότερης προστασίας και ασφάλειας της περιοχής.


Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ δημοφιλής ως πόλος τουριστικής έλξης, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους-πολίτες της περιοχής. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο η Ακρόπολη, το Θησείο όσο και η περιοχή του Φιλοπάππου αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και ψυχαγωγίας για τους μόνιμους κατοίκους: οικογενειακές βόλτες με καροτσάκια και μικρά παιδιά, παρέες νεαρών, ηλικιωμένοι, τουρίστες (σε ετήσια βάση πλέον), αθλητές, ποδηλάτες, αλλά και όλων των ειδών οι παρέες.


Οι εγκληματικές ενέργειες εις βάρος κατοίκων και επισκεπτών στη συγκεκριμένη περιοχή, έχει θορυβήσει τους πολίτες, αφού το αίσθημα του φόβου έχει εξισωθεί με συναισθήματα αρνητικά, ανασφάλειας, ανησυχίας, τα οποία προέρχονται από τον φόβο πιθανής θυματοποίησης των ιδίων ή κοντινών τους προσώπων από βίαιες εγκληματικές ενέργειες.


Πρέπει να τονιστεί η ανησυχία των κατοίκων–πολιτών της περιοχής σχετικά με την ασφάλεια τους και η ανάγκη εντατικοποίησης της Αστυνομικής δράσης στην περιοχή τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή της εγκληματικότητας.


Αναμένουμε την απάντηση σας σχετικά με την παραπάνω επιστολή το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μην υπάρχουν χειρότερα περιστατικά βίας.


Με εκτίμηση,


οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου – Ανω Πετραλώνων- Θησείου

Σχόλια