Μια εκδήλωση-συζήτηση για την Δωρεά Οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις στα Πετράλωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, ώρα 7.00΄ μ.μ. – 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Άνω Πετράλωνα

Δίνω ζωή…

Μια συζήτηση για τη Δωρεά Οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις

Η Κινηματογραφική Λέσχη (γονείς και εκπαιδευτικοί) με τη συνεργασία του Σχολικού Συμβούλου, της Ένωσης Γονέων του 3ου Διαμερίσματος και των Συλλόγων Γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής έχει θέσει ως στόχο της την διοργάνωση πολιτιστικών (και ευρύτερα κοινωνικών) εκδηλώσεων και συζητήσεων στα σχολεία της περιοχής μας – ώστε να αποτελέσουν μικρά πολιτιστικά κέντρα που να ακτινοβολούν στη γειτονιά. Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, συζητήσεις για διάφορα θέματα κτλ.
Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια σπουδαία εκδήλωση-συζήτηση με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα. Θέμα της θα είναι η Δωρεά Οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.
Θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Κακολύρη, «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τις προσκεκλημένες ομιλήτριες και το κοινό για την Δωρεά Οργάνων στη χώρα μας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
  • η Ιωάννα Λεβαντή, πρόεδρος του Συλλόγου Βαρέως Καρδιο-πνευμονοπαθών Ασθενών (ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ), η πρώτη ελληνίδα μεταμοσχευμένη καρδιάς (πριν 25 χρόνια)
  • η Ζωή Κωσταρίδη, μέλος του Δ.Σ του ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ.ΠΑ, η πρώτη γυναίκα που γέννησε μετά από μεταμοσχευση καρδιάς στην Ελλάδα,
  • ο Πέτρος Κακολύρης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς, συγγραφέας του βιβλίου «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης».

«…Την πρώτη ημέρα που πήγαμε στο νέο μας σπίτι από τα Κ. Πετράλωνα στον Ταύρο, λίγους μήνες μετά τη γέννησή μου, χιόνισε. Λένε πως αυτό είναι ευτυχία. Στην διαδρομή μου πολλές φορές την πλησίασα όμως τη βίωσα με τον πιο απόλυτο τρόπο 52 χρόνια μετά, το Μάη του 2009, όταν και ξύπνησα με την καρδιά ενός 27χρονου, να χτυπάει μέσα μου.
Το βιβλίο είναι η αφήγηση αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας»


Στη συζήτηση θα παρίστανται γιατροί και θα θιγούν μεταξύ άλλων το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τη Δωρεά Οργάνων στη χώρα μας, τα προβλήματα που υπάρχουν, ο φόβος να γίνει κανείς Δωρητής/τρια, η αγωνία των αρρώστων, η ελπίδα, η ευθύνη όλων μας, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά…

76ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝΚυκλώπων 6 κ΄ Θεσσαλονίκης, Άνω Πετράλωνα (δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ)

Σχόλια