ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΠΡΟΣ 3Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝοΤΗΤΑ


ΘΕΜΑ:ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


ΑΡΘΡΟ 2
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
Γ. Περιοχές υπό στοιχείο ΙΙΙ:
(αφορά Δημοφώντος, Τρώων, Καλλισθένους)
6. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η χορήγηση παράτασης άδειας μουσικής ή
μουσικών οργάνων, εκτός αν η αντίστοιχη Δημοτική Κοινότητα τεκμηριώσει, μετά
από βεβαίωση εξειδικευμένου γραφείου περί της καταλληλότητας του συγκεκριμένου
καταστήματος όσον αφορά την ηχομόνωση του και μετά από εκτίμηση των κατά
περίπτωση πραγματικών συνθηκών, με ειδικώς αιτιολογημένη εισήγησή της ότι από
την παράταση λειτουργίας μουσικής ή μουσικών οργάνων δεν θα προκληθούν
οχλήσεις που αναιρούν ή παρακωλύουν ουσιωδώς τις γειτνιάζουσες χρήσεις
κατοικίας.
Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής 6229/5210 10/3/2014 καθορίζει με τις υγειονομικές διατάξεις (ΦΕΚ 2718/β/8-10-2012),(593/Β2-10-85) Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων.)
ότι οι όροι, προϋποθέσεις άδειας ίδρυσης και λειτουργίας από τους ΟΤΑ προσδιορίζονται σαφώς περιοριστικώς και αποκλειστικώς από τις κείμενες διατάξεις και ότι μπορούν να θεσπίζουν ειδικότερους Όρους και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων, δηλαδή κρίνει ως σύννομη την 647 κανονιστική αρ.2 παρ.6
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Κάθε απόφαση για μουσική παράταση ή άδειας μουσικής πρέπει να προσδιορίζεται από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις και την κανονιστική 647αρ.2 παρ.6


ΘΕΜΑ:ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Τα τελευταία 5 χρόνια τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (τσιπουράδικα, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και bar) ραγδαία έχουν αναπτυχτεί στην περιοχή μας χωρίς να υφίσταται κανένα ουσιώδες μέτρο για την λειτουργία τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα καταστήματα λειτουργούν ανεξέλεγκτα και η ζωή μας έχει χάσει κάθε ποιότητα και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μας έχουν εξανεμιστεί .
Οι λόγοι που καταγγέλλουμε είναι οι εξής:
Α: Τα καταστήματα κλείνουν πλήρως τα πεζοδρόμια και δεν επιτρέπουν τη διέλευση των πεζών καθώς αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους σε όλη την οδό ΤΡΩΩΝ και στους εφαπτόμενους σ’ αυτή δρόμους και επί της πλατείας Μερκούρης. Έτσι υποχρεούνται οι πεζοί να περπατούν στο οδόστρωμα και να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και δίτροχα.
Για γονείς με παιδιά, μωρά σε καροτσάκια, υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες, η καθημερινή μετακίνηση μετατρέπεται σε επικίνδυνο «άθλημα». Η διέλευση τυφλών, η οποία έχει ειδική λωρίδα στα πεζοδρόμια, είναι πλήρως κατειλημμένη.
Σπαταλήθηκαν χρήματα των δημοτών και του ελληνικού δημοσίου, για την διαγράμμιση διέλευσης των τυφλών και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την καταχράται.
Συχνά τα αυτοκίνητα παρκάρουν στις θέσεις των ιδιωτικών parking, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ψάχνουν στα μαγαζιά ποιος είναι ο υπαίτιος. Τα δε «ελεύθερα» από τα καταστήματα πεζοδρόμια, είναι κατειλημμένα από τα δίτροχα των θαμώνων πελατών.
Όπως καταλαβαίνετε λειτουργούν κατά παράβαση των αδειών τους κυρίως ως προς τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων (πχ έχουν άδεια κατάληψης για 4 έως 6 τραπεζοκαθίσματα και αυτοί τοποθετούν χωρίς υπερβολή 40-50 αντίστοιχα) . Επί αυτού έχουμε φωτογραφίες οι οποίες αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ: Την εφαρμογή της 1391 κανονιστικής για την πλήρη συμμόρφωση των καταστημάτων καθώς και της 647 όσων αφορά την λειτουργία αυτών

ΘΕΜΑ:ΩΧΛΗΣΗ , ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ.

Το ωράριο κοινής ησυχίας αναιρείται πλήρως και είναι στην ευχέρεια των καταστηματαρχών το τι ώρα θα κλείνουν, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης τους και τις «ανάγκες» της πελατείας τους. Το σύνηθες για τις καθημερινές είναι στις 03.00 το πρωί και τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 05.00 το πρωί. Φωνασκίες, καυγάδες και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές είναι η καθημερινότητα μας. Και για τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να διατηρήσουν την καλή γειτονία με τους κατοίκους πιέζονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παράνομων και εξαναγκάζονται και αυτοί να τελούν στο ίδιο καθεστώς. Από τον μήνα Απρίλιο μέχρι τέλος Οκτώβριου η κατάσταση είναι απελπιστική
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ: : Την εφαρμογή της 1391 κανονιστικής για την πλήρη συμμόρφωση των καταστημάτων καθώς και της 647 όσων αφορά την λειτουργία αυτών καθώς και το προσδιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ και συγκεκριμένα bar,snack-bar,ουζερί, ταβέρνες, εστιατόρια. Να υπάρξει συγκεκριμένο πλαίσιο που να προσδιορίζει μέχρι τι ώρα οι θαμώνες μπορούν να κάθονται στους εξωτερικούς κοινόχρηστους-κοινόκτητους χώρους ώστε να μην διακυβεύετε η γειτονία ανάμεσα στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους και σαφώς η ψυχική μας υγεία.

Παρακαλούμε τα προβλήματα να εξεταστούν διεξοδικά και με τη δέουσα σοβαρότητα. Η περιοχή μας είναι στα όρια ανθρωπιστικής κρίσης.
Οι κάτοικοι συγκρούονται με τα συμφέροντα των καταστηματαρχών προσπαθώντας να υπερασπιστούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα
Τα σπίτια εγκαταλείπονται από τους ενοίκους και τους ιδιοκτήτες Το πρόβλημα διογκώνεται καθότι δημιουργούνται και άλλοι δυσαρεστημένοι
Καταλάβετε ότι το κέντρο κατοικείται μόλις στο 4% και η κοινότητα μας συρρικνώνεται. Τα σχολεία επίσης θα συρρικνωθούν καθότι πολλοί κάτοικοι θα φύγουν.
Στη Τρώων και στις κύμαινες οδούς θα δημιουργηθεί μια γειτονιά φάντασμα

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Σχόλια