Ασφαλείς Διαβάσεις: Δεν υλοποιείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ένα χρόνο

Το θέμα της ασφάλειας των πεζών απασχολεί τον καθένα, ειδικά δε, τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά και τους ανάπηρους συμπολίτες μας, έτσι ώστε μέχρι σήμερα να έχουν υποβληθεί αρκετά σχετικά αιτήματα στην Δημοτική Αρχή από πολίτες και φορείς.

Υπόμνημα Πολιτών
To υπόμνημα που υπέβαλαν 350 πολίτες τον Απρίλιο του 2010, και υποστηρίζουν τοπικοί φορείς και πανελλαδικές οργανώσεις αναπήρων [1, 2], το οποίο αφορά στην ασφάλεια των διαβάσεων στην περιοχή γύρω από τα Δημοτικά Σχολεία 76/138 και τον σταθμό ΗΣΑΠ των Πετραλώνων περιλαμβάνει μελέτες και αναλυτικές προτάσεις.


Το υπόμνημα υποβλήθηκε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια και ακολουθώντας την τυπική διαδικασία έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την μορφή εισήγησης της Διεύθυνσης Μελετών όπου και έλαβε έγκριση ως προς σημαντικά σημεία του, τον Ιούλιο του 2011.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
Παρά την σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση υλοποίησής της.

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση
Την ίδια στιγμή, για έργα που λίγο ή καθόλου αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών βρίσκεται τόσο η χρηματοδότηση όσο και η κινητοποίηση των αρμόδιων υπαλλήλων και κληρωτών.


Σχόλια